Herbetiz bultan ya kodek!

Pazartesi, Mayıs 26

mitolojik bir hikaye

Yahudilerin inancına göre Tanrı, ilk 6 günde Dünya’yı ve üzerindeki her şeyi yaratmış, 7. günde ise tatil yapmıştır. Bu yüzden bir hafta 7 gündür ve 7. günü tatildir. Tanrı bile bir gün tatil yapmışsa biz de yapabiliriz tabi.
Oysaki gerçek birazcık daha farklı. Aslında Tanrı var olan her şeyi –hatta günleri- ilk 5 günde yaratmıştır. Tüm işini bitirmiş melekleriyle beraber hayranlıkla sanat eserini izliyorken, bütün bu yarattıklarına birilerinin sahip olması gerektiğini düşünerek 6. günde insanı yaratmıştır. 6. günün sonunda yaptığından pişman olup (Tanrı bile hata yapıp pişman oluyorsa bizde olabiliriz tabi.) 7. günü yatağında pişmanlık duyarak geçirmiştir.
Gelelim pişmanlık sebebine; Tanrı önce 5 günlük eserine sahiplik yapacak olanı yaratmak için topraktan bir beden yapmıştır. Her toprak gibi bu toprağında sulanması gerekirdi ve Tanrı bunun için yarattığı vücudun içinde devr-i daim sistemi kurup devr-i daim olmak üzere vücudu ab-ı nafi ile doldurdu. Son olarak vücudun içindeki duygulara ev sahipliği yapması için vücuda bir ruh üflemesi gerekiyordu. Ancak hain Şeytan Tanrının nefesi ile dolu şişeyi kendi nefesi ile dolu olan şişeyle değiştirdiği için Tanrı, insanı kendi nefesi ile değil Şeytanın nefesi ile doldurmuş oldu. Sonuç olarak Şeytan’ın nefesi Tanrı’nınki kadar güçlü olmadığı için tüm vücudumuzu dolduramamıştır. İşte bu yüzden her saniye nefes alıp Şeytan’ın dolduramadığı yerleri kendi nefesimizle doldururuz. Bunun yanında Şeytan’ın nefesinin kirlettiği ab-ı nafi kırmızı bir renk almış ve tadı demire benzemiştir. Tanrı’nın pişmanlığındaki son ve asıl sebep ise; kendi nefesi ile doldurduğu ruhumuzun aşk ile dolup taşması gerekirken Şeytan’ın doldurduğu ruhumuz bencillik, kıskançlık, açgözlülük, kibir ve yüzlerce benzer duygu ile dolu olmasıdır.

Hiç yorum yok: