Herbetiz bultan ya kodek!

Cuma, Eylül 30

Traal'ın Kurt-gibi-acıkmış Cırtlak Canavarı

Otostopçunun Galaksi Rehberi'nde adı geçen ve bir önceki postta yazdığım Traal'ın Kurt-gibi-acıkmış Cırtlak Canavarı'na yazarın ciddi anlamda haksızlık yaptığını düşünüyorum.
Tekrar hatırlamak için: Traal'ın Kurt-gibi-acıkmış Cırtlak Canavarı'nın bakışlarından (aşırı aptal bir hayvandır, onu göremiyorsanız sizi görmediğini sanır ve sizi görmez- ot kadar aptal, ama çok çok açtır) kaçmak için havlunuzu başınıza sarabilirsiniz.
Traal'ın Kurt-gibi-acıkmış Cırtlak Canavarı, bence diğer canlılarla göz kontağına önem veren bir canlı. Kurt gibi acıkmış olsa bile göz kontağı kuramadığı bir canlıyı yemek istemeyecek kadar ince. Sizi yemeden önce gözlerinize bakmak, belki sağlık durumunuzu anlamak, kendisini zehirleyip zehirlemeyeceğinizi bilmek, hatta son hislerinizi paylaşmak ve sizi anlamak istiyor. Aksi takdirde kendisiyle göz kontağı kurmak istemeyen bir canlıyı haklı olarak yemek istemiyor. Bu da anlaşılacak bir durum. Kitabın bu ince canavarı aptal olarak nitelendirmesi gerçekten çok kaba...

Hiç yorum yok: