Herbetiz bultan ya kodek!

Cumartesi, Temmuz 2

bir takım değişiklikler


Şiraz'dan Delhi'ye uçacağımız gayet belliydi de sonra ne yapacağımıza karar veremiyorduk. Kafamızda doğudan Vietnam'a kadar yardırmak vardı ama yol üzerinde hangi ülkelere uğrarız falan bilemiyorduk. Son kararımız şöyle: Aman şu ülkeyi de göreyim diye yüz tane ülkeyi kısa kısa gezeceğimize direk güneye doğru yardıralım dedik. Hem Hindistan'ın hakkını vermiş oluruz. Hem Güney Hindistan'ı görerek gerçek Hindistan'ı görmüş oluruz dedik. Asıl motivasyonumuz da en güneyden Sri Lanka'ya geçmek. Aslında Sri Lanka'yı daha doğudaki diğer ülkelere tercih ettik diyebilirim.
  • Bir kere Sri Lanka ada. Biz ada futbolu seven insanlarız. Bozcaada olsun, Burgazada olsun biz ada severiz. Ada yani, ada başka.
  • Zaten ben en çok Bhutan'ı görmek istiyordum. Gitmişken sigarayı bırakırım diyordum. (Bhutan'da sigara, marihuana muamelesi görüyor. Böyle tütünün kokusunu alan köpeklerle filan gezip milleti sigara içti diye tutukluyorlar.) Meğersem bu Bhutan, giden herkesten günlük 200$ ayakbastı parası istiyormuş. E biz de "Öeh" dedik. Bhutan yalan olunca o yöne bi şevkim kırıldı falan...
  • Ayrıca Sri Lanka Demoratik Sosyalist Cumhuriyeti buranın adı. E biz de genciz solcuyuz falan ya...
  • Şimdi böyle az parayla gezmeye çalışan gençlerin gönlünde iki yer yatar. Bir Asya bir de Afrika. Avrupa desen sıkıcı, her bir bokunu biliyoruz. Kuzey Amerika zaten ıyy. Güney Amerika, Machu Picchu çok güzel ama çok uzak. Para mı dayanır? Şimdi biz Sri Lanka'ya gidince Afrika'yla Asya arasında tercih yapmamış gibi olacağız. Sağa bakıyorsun Buda, sola bakıyorsun fil mil. Güzel yani Sri Lanka kafası ayrı.
  • Öyle işte, tercihimizi armut şeklindeki yavruvatandan yana kullanıyoruz. Allah sonumuzu hayreyleye. Bir de bilgi size. Seylan dediğimiz yer aslında Sri Lanka. Bunu biliyor muydunuz?

3 yorum:

şekerpare dedi ki...

keşke biri de bana burs verse fc'ciğim. ama bakalım barlarda standlarda canımı dişime takıp çalışacağım iki ay. elime geçen para ile elimden geldiğince size yetişmeye çalışırım. tabii bilirsin kısmet falan.

şekerpare dedi ki...

ayrıca çok güzel yazmışsın burcucum!

Adsız dedi ki...

maldivler(vizede istemiyor)