Herbetiz bultan ya kodek!

Cuma, Temmuz 8

Hindistan'da nüfus kontrolü

Salman Rushdie'nin Geceyarısı Çocukları isimli başyapıtında Indira Gandhi, kitabın başkarakteri Salim Sina'yı ve doğaüstü güçleri olan diğer tüm geceyarısı çocuklarını toplayıp teker teker hadım ettiriyordu. Kitapta geçenler bir tarafıyla gerçekliği ifade ediyor. Zira Indira Gandhi nüfus kontrolüne biraz takmış durumda. "Dölyatağını bağlat, transistörlü radyoyu kap!" konulu propogandaları sonuç vermeyince bir takım politik suçluları kısırlaştırdığı biliniyor. Salman Rushdie de bir "Büyülü Gerçekçilik" romanı yazıyor olmanın verdiği gazla tutnuş kısırlaştırmaları, hadım etmek olarak yazmış. Bu arada Hindistan, dünyanın en geniş nüfuslu ikinci ülkesidir. Bunun yanında HIVin aidsin de bayağı kol gezdiği bir ülke olduğundan aşağıdaki videoyu takdirle karşılayabilirsiniz.
Aşağıdaki video dediğim, prezervatif kullanımını pohpohlayan güzel mi güzel bir Bollywood çalışması. Bence olukça yenilikçi bir video. Bir kere prezervatif kullanımında yalnız erkeklere hitap etmiyor. Aynı cümleleri kadınlara da söyledikleri bir bölüm var. Ayrıca eşcinselleri yok saymıyor. Hatta eşcinsellerden bahsederken bayağı sevişen bir çift silüeti koymuşlar.
Prezervatiflerin söylediği, spermlerin tekrarladığı, halkın setten uzaklaştırılmadığı, meraklı bakışların meze olduğu 7 dakikalık bir reklam reklam:


1 yorum:

OzlemPansiyon dedi ki...

reklama cok guldum:)