Herbetiz bultan ya kodek!

Pazar, Ağustos 21

Tahran Tahran

Tahran. buralarin sanat cenneti gibi bir yer. Oturdugumuz yerde sairler, ressamlar fir donuyor. Bugun Iran Modern Sanat Muzesi'ne gittik. Hat sanatinin super modernize edilmis halleriyle gonlumuz mesk etti. Yarin Hasan Sabbah'in kalesi Alamut Kalesi'ne gidecegiz. Orada bir gece kamp yapip Tahran'a donmeyi planliyoruz.
Tebriz'le Tahran'in farki ne derseniz: Tebriz'de her goren Behlul, Ibrahim Tatlises sorarken Tahran'da Orhan Pamuk, Nuri Bilge Ceylan da soranlar cikiyor.
Otelimiz buranin Eminönü'sü gibi bir yerde. Her yer hirdavatci, pompaci, endustriyel malzeme saticisi. Camdan gelen gurultu kesilmiyor ama keyifli. Sesini kaydedersem buraya kor dinletirim. Azerilerle konusmaktan dilimiz sasti. Cama sise, bacaga kic, inmeye dusmek der olduk.
Ha bir de en onemlisi o kaybedip cok uzulup geri buldugum defterimi tekrardan kaybettim. Yarin gara gidip soracagim. Bumerang gibi defterim ben attikca geri geliyor nasil olsa. Dili olsa da anlatsa basindan bensiz neler gectigini benim hikayemden daha keyifli olur kesin. Blogu aksattigimin farkindayim. Boyle oturup iki kelime dokturmekle olmaz o is. Ses kayitlari, videolar, fotograflar yigilmayi hakeder blogcum ama vakit yok. El Sharjah'tan hayal ettigim gibi ucuza bir netbook kapatirsam uzuuun uzun anlatirim olan biteni.
Okumak isteyenler ses etsin hesap numarami vereyim 200$ biriksin El Sharjah'ta gecirecegim 12 saatlik aktarma suresinde guzel bir netbook kapatalim bana hep beraber.

Tahran'dan sevgilerle
fc

Hiç yorum yok: