Herbetiz bultan ya kodek!

Pazartesi, Eylül 12

Hindistan'la ilgili en asikar olup hic bahsetmedigim sey yoksulluk. Bu gune kadar yoksullugun boyle bir boyutunu hic gormemistim. Sokakta yatan insanlari ara sira gorsek de sokakta yatmak Istanbul'da olagandisi bir durum. Ornegin Delhi'de ya da Jaipur da o kadar olagan ki... Korkutucu olan birinin sokakta yatmasi degil bu olagan durum. Siradan bir viyadugun altinda yasayan, camasirlarini yikayip elektrik tellerine asan kucuk bir koy dolusu insan var. Hemen yanlarinda 50-60 kiloluk domuzlar, dokunulmaz inekler copleri karistirip karinlarini doyuruyorlar. O ineklerin boklarinin uzerinde 4-5 yaslarinda cocuklar yerdeki taslarla kendilerine oyun yaratip o oyunu oynuyorlar.
Ya da bir trende 5. sinif vagonlarda (Trenlerde 5 sinif mevcut, biz genelde 4. olan Sleeper Class'i kullaniyoruz.) bizim metrobuslerde yaptigimiz yolculugun aynisini şehirler arasında yapiyorlar. O vagonlarda oturmak buyuk luks, ayakta yer kapabilmek icin yeterince hizli ve sansli olmak gerekiyor. Bizim kullandigimiz trenlerde kendi yatagimiz ve oturacak yerimiz var. Bizim vagonlarla Metrobus tarzi vagonlarin fiyat farki 2 dolardan az.
Bunun yaninda bir deri bir kemik olmayan insanlarin cogunlugu obez denecek kadar sisman.

Bundan sonraki yazilarim sokak yemegi ve riksa kulturu uzerine olacak.
fc

2 yorum:

Hakan Güven dedi ki...

ne saçma değilmi? biz adamların açlıktan öleceğini düşünüyoruz-ki yerinde tarafınızda görülecek tescillenmiş fakriliğin haddi hesabı olmamasına rağmen,dünyanın en acayip zenginleri burada yaşıyor! dünya çapında tuhaf şirketler Hindistan merkezli! Trenle bütünleşen insanların bir gıdım parası olanı bizde bile olmayan kadar sayıda havayolu ile vızır vızır Hindistan'da uçuyor! (bira markası olan Kingfisher'in havayolunun uçak sayısı bizdekilerin toplamının yarısına yakın!)
ironinin alası var desek yalan olmaz herhalde!

duende dedi ki...

ironi deme, gelecegin cin'i hindistan'i olma yolunda yaldiz yaldir gidiyoruz.
konu disi bir sey soyleyeyim: kingfisher gercekten kotu bir bira. gelirseniz sakin icmeyin.