Herbetiz bultan ya kodek!

Pazar, Temmuz 31

Eski moda bir "seyahat defteri" hazırlamıştım kendime. 1 tl değerindeki deftere seyahat hakkındaki tüm hazırlıkları not alıyordum. Seyahat boyunca da aynı defteri kullanacaktım.
Gideceğim yerden birtakım bağlantılar (telefon numaraları, adresler, mail adresleri) küçük notlar (Tac Mahal'i dolunayda gören ya aklını kaybedermiş ya da ruhunu.), gereksiz detaylar (Hareketimiz Muson bulutlarının tersine yönde ilerliyor.), okunacaklar (Sinbad, Sadi, Cinistan), dikkat edilecekler gibi bir sürü güzel şeyden oluşuyordu bu defter. Şimdi buraya yazdığım örnekler aklımda kalanlar.
Peki ben ne yaptım? Tuttum bu defteri tüm çantamla birlikte kaybettim.
Defterin ruhu şimdiden oluşmaya başlamıştı. İnsanların bana verdiği adres telefon falan yazan küçük kağıtları (Rock'n'coke'ta tanıştığım İranlı çift, taksimde tanıştığım ve beni Hindistan'daki didgerido gurusuna götürecek adam) teker teker sayfalara bantlamıştım. Daha yola çıkmadan çok güzel olan defter şimdi yok. Çok mutsuzum. Mutsuzluktan kötü yazıyorum. Şimdi aynı defterden oluşturmaya çalışacağım ama ilk defterin yarasını nasıl atlatacağım bilmiyorum.
ağlayarak yatağına atlar.

3 yorum:

raydancikmaklazim dedi ki...

sence de bu sana daha ruhani gelmedi mi, yani o deftere yazdığın şeyler, yolsal bir eşya anlamındaki "çanta"nı kaybetmen olarak mı, defterin ve çantanın yolculuğa başlamış bile olması mı... ve daha neler bu taraftan düşününce hiç üzülmeye değmez.)))

duende dedi ki...

defter biraz yanlış bir kafayla yazılmıştı bu seferki doğru olacak haklısın.

şekerpare dedi ki...

bulduğuna cok sevindim bro