Herbetiz bultan ya kodek!

Salı, Ağustos 9

fc Hindistan Konsolosluğunda

Konsolosluklardan nefret ediyorum. Hindistan olmasına rağmen bu konsolosluk bile adama böcek gibi hissettiriyor. "Tamam kasmışsın da biz bunu gayet keyfi olarak kabul etmeyebiliriz." mesajı veriyor. Konsolosluk çok fena ya. Her an köyden gelen İlyas Salman'ın devlet dairesindeki durumundasın. Ellerin önünde birleşmiş, bir şapka tutuyorlar. Kafa hafifçe eğilmiş "İşim görülürse de köpeğinizim görülmese de köpeğinizim." diyen bakışların var. Karşımdaki televizyonda dünyanın en sıkıcı Incredible India videosu var. Pakistanlılar yapmış olmalı bu videoyu. Ya da ülkeye kimsenin girmesini istemeyen iç mihraklar. Tabii ya bütün problemi dış güçlerde aramamalı.

Ben bu düşünceler arasında dolaşırken elimdeki kağıtta yazan numaranın karşıdaki led ekranda yandığını gördüm. Pıtır pıtır küçük adımlarla seke seke ekranın altındaki kadına gittim. Şirin bir kadın. Ben de bütün şirinliğimle günaydın dedim. "Fevzi Bey dedi pasaportunuzun yalnızca ilk sayfasının mı fotokopisini çektirdiniz?" Kadın öyle söylerken altyazıda "Mal mısın? Hiç mi çalışmıyor kafan? Napalım biz bu sayfayı. Fotoğrafın ve doğum tarihine gerçekten çok ihtiyacımız vardı. Bravo!" yazıyordu. Kem küm derken aşağı fırladım. Pasaporttaki tüm sayfaları çektirip geri koştum. İki girişli vize vericez dedi aynı kadın. Deminki İlyas Salman pozunu aldım. "BizşimdiSriLanka'yadagidicezamabizimgideceğimizferibotunsitesinegirdimben bengirdimositeyeordabookinglinkivaramaçalışmıyor. Oolsavallabookederdimamayoksizüçgirişliversenizbıdıbıdıbıdıbıdıbıbdıdbı" Kadın arkasını döndü arkada taşaklı konsolos amca var. Arkadan kaşlar kalktı. Ben İlyas Salman'ın daha da küçüldüğü pozisyona girip aynı şeyleri o dayıya İngilizce tekrarlarken konsolos arkadaş "She's right." dedi. Neyse eyvallah diyip kaçtım.

Saat 5. Vizeyi almaya tekrar gittim. Elif'le buluştuk, parkta oturuyoruz. Bir çıktım sıra alt kata kadar uzamış. İçimden bir ses bişey kesin yanlış gidecek sıçtın diyor. Sıra bana geldi. Sempatik abla beni tanıdı "Fevzi bey buyrun." diye uzattı pasaportu. Gözlerim ^^ şeklini aldı. Tıpır tıpır dışarı çıktım.

2 yorum:

OzlemPansiyon dedi ki...

giderek daha komik olmaya basladi yazilar ilyas beyyy:P

Boğaç Oydemir dedi ki...

hindistan'dan vize aldığın için şanslısın, Avrupa ülkelerinin birinden alıyor olsan anlattıklarının 10 katı kadar zorlukla karşılaşacaktın. Hindistan konsolosluğunu öp başına koy