Herbetiz bultan ya kodek!

Çarşamba, Eylül 14

Bollywood




Hindistan'a ayak bastigim gunden beri bu sarki yuzlerce kez kulagima calindi. Otelde televizyonu acip bir muzik kanalina bakarsak muhtemelen bu sarki caliyordu. Bunun haricinde Bodyguard filminin afisleri, fragmanlari her yerde. Dun aksam Bogac'la ilk couchsurfing deneyimimizi yasadik. Ev sahibinin iki kucuk kizi butun gece bana bu sarkiyi soylediler.
Neyse efendim Jodhpur'dayiz hava inanilmaz sicak ve saatlerce yapacak isimiz yok. Dunyanin en buyuk film endustrisi olan Bollywood'un (Hollywood'dan falan daha yuksek para donuyormus.) kucagina dusmusuz gormeden donmek olmaz dedik. En bastan beri heves ediyorduk zaten bu sureyi sinemada gecirmeye karar verdik. Yakinda bir AVM bulup kendimizi Bollywood,un buyulu dunyasina attik.
Filmi anlamak zor olmadi. Gencler araya Ingilizce cumleler sikistiriyorlar zaten. Arada bizim de kullandigimiz dost, kitap, lakin, muskul gibi kelimeler geciyor. Ama en buyuk yardimcimiz soyledigi her cumleyi el hareketleri ve mimikleriyle de onaylayan Hint oyunculari oldu.
Ismi Bodyguard olan bir filmden beklenecegi uzere hikaye bodyguard ile korudugu genc guzel kiz arasindaki aski anlatiyor. Araya giren sarkilar, danslar zaten beklenen guzelliklerdi. Film tam olarak tahmin ettigimiz gibi giderken sonunda oyle bir bomba patladi ki... Bu filmi izleyin. Gercekten tavsiye ederim. Hint oryantalizmi falan yaptigimi sanmayin. Senaryosu gercekten cok cok iyi!
Hindistan'li arkadaslar sinemada birbirlerine yuksek sesle yorum yapmaktan, telefonla konusmaktan hic cekinmiyorlar. Zaten filmi izlemekten cok onlari izlemek icin gitmistim. Boyle millet aliyor telefonu, uzun uzun konusuyor. Filmi arkadasina anlattigini dusunmeye basliyor insan.
Bir de Rockstar denen film var. Bizim Bodyguard filminin arasinda giren fragmanini gorduk. 11.11.11 tarihinde vizyona girecekmis. O da gercekten iyi gozukuyor. Ona da goz atin derim.

3 yorum:

waldis dedi ki...

ayrılmayaymışınız iyiymiş. diğerleri neler yapıyo veya yaptığını düşünüyosun ve yapacak? cengize bişey olmaz da su konusunda sıkıntı olur mu bilmiyorum

kırmızı karınca dedi ki...

başta tony gadlif tadında bir filme benziyor am asonra biçok şeye daha benziyor. gitgit izle dilini geliştirirsin..

duende dedi ki...

hepsinden haber aliyorum. su anda herkesin keyfi yerinde.
film kesinlikle tony gatlif degil melek. bu arada 5 gune falan armritsar'a gecmeyi dusunuyorum.