Herbetiz bultan ya kodek!

Cumartesi, Eylül 10

Yol arkadaşlarım

Cengiz: Turkce ve Kurtce haricinde bir dil bilmemesine ragmen dunyadaki herkesle iletisim kurabilir. Iletisim derken "Naber nasilsin?" degil. Turkcede ne kadar deyim, atasozu, argo varsa hepsini kullanarak. En son trende kompartman paylastigimiz cocuga "Dunya kucuk." demeye calisiyordu. Cocuk anladigini soyledi ama emin olamiyoruz tabii. Sonra Cengiz, çocuğu gözcü olarak koridora dikip sigara icti. Tapinak olsun, cami olsun, kale olsun turistik her seyi cok sever. UNESCO'nun miras listesindeki her seyin onunde bir fotograf cektirse dunyanin en mutlu insani olur. Surekli sigarayi birakacagi tarihi soyler, o tarihte buna uymamasi icin gerekcesini dile getirir. Bazen cok konusur. Beyni 8-10 gb kadar bilgi tasir.
Su: Dunyanin en kurt saticilariyla korkusuzca kafa goz kavga eder. Su icin bir seyin fiyati soylenenin 10'da 1'i kadardir. Ondan ogrendigim pazarlik taktikleri hayatim boyunca epey isime yarayacak. Fiyati daha fazla dusuremiyorsan az bir miktar ve bir malzeme daha eklersin. Bu, onu izleyerek ogrendigim taktiklerden yalnizca birisi. Arada nevrotik tarafi tutsa da on numara yol arkadasidir. Benim gibi cadde gezmeyi, sokak arasinda dolasmayi tarihi tursitik yerlere tercih eder. Bu yuzden beraber gezeriz.
Bogac: Kendisi demirbas yol arkadasimdir. Bu gune kadar onsuz bir seyahate cikmadim. Olaylara 15 dakka sonra vakif olmasi sebebiyle "Üçüncü dünya ülkesi" lakabinin tartışmasız sahibidir lüks arayışından ötürü de "Prenses" lakabının. Gidilen yön hakkında bir fikri yoktur. Guzel guzel takip eder. Bu yüzden pek fikir beyan etmez ama ben kararsız kaldığım zamanlarda onu dinlerim. Her zaman da haklı çıkar. Filmlerde misyonunu son dakikada belli eden karakter gibidir. Onu birakirsan 1 hafta otelden cikmadan yalnizca keman calip resim yapar. Kolundan tutup goturunce de oylece seninle birlikte gezer. Alisveris falan da yapmaz. Bir seyi begenip beğenmediğini %100 bilebilme yetisine sahiptir.

1 yorum:

OzlemPansiyon dedi ki...

arkadaşlarını sevdim.