Herbetiz bultan ya kodek!

Cuma, Ekim 14

Planlar ve Orhan Gencebay

Upuzun düşünmeler, özenmeler, kıskanmalar, vazgeçişler, fikir değiştirişler, karar verişler, iç çekişler, sızlanışlar, sonunda sıradaki rotamı çizdim. Bordoyla çizilmiş elipsi takip edeceğim. Doğuya doğru mu batıya doğru mu başlayacağım bilmiyorum ama başladığım noktaya döndürten bir rota istedim.
7 ülke görme planıyla yola çıkıp 2'yle yetinen ben muhtemelen bunu da piç ederim. Doğudan başlarsam Samsun'dan, batıdan başlarsam Bulgaristan'dan dönerim diye düşünüyorum. Mamafih ne olursa olsun şu elipse bakmak iyi geliyor.

Orhan Gencebay

7 yorum:

Hakan Güven dedi ki...

Bak bu iki eleman senin düşündüğünü motorla yapıyor. Öğrenci adamın motoru olmaz,olsa ile bunlardan olmaz ama sana fikir verir güzergah hakkında;
http://www.yolbizibekler.com/index.php

duende dedi ki...

jaisalmer'de motor kiraladıktan sonra motorla gezmek biricik hayalim oldu. birkaç haftaya kadar ehliyet için başvuruyorum.

Hakan Güven dedi ki...

eh ozaman hayırlısı olsun.dikkatli ol ama motorsiklet bir çift gözden fazlasını istiyor. Hindistanda fakrında değilken alnına 3.göz açılmıştır gerçi :))) ama İstanbulda onun gibi 3-5 tane daha lazım :)

Bu elemanlar profesyonel gezgin o yüzden motorları bu ama senin karadeniz turun için sanıyorum 500-600cc(aslında 250cclik bile olur) bir enduro işini görür.

Fakat tabi iş aslında bu tip gezilerde motoru kullanmak değil, biraz hakikaten motor hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor çünkü arıza-tamir vs gibi şeylerin çoğu sürücüye kalıyor.Hani tamirciye kadar götürsün biraz yürüsün bir yere kadar felan diye.

Fakat bak baştan söyleyeyim....gençsin...birde motor...bak demedi deme, dünyayı gezersin...bak!... sonra hayatın yollarda geçer...inmezsin motorun üstünden tekerleğin dönebildiği her yere gitmek istersin...bir kere başladınmı bitmez bak bu işler...demedi deme....yeteri kadar demedi deme dedimmi? :)

Hakan Öge'nin (aynı zamanda eskiden dişçim olurdu, yamaç parşütünden de arkadaşım ama kendini gezmeye verince başka doktorlara gider oldum :) ) güzel bir turu vardır motorsikletle, mutlaka bir yerlerden bul oku belki sitesinde vardır. Bu yol bizi bekler ekbinin gezileri çok faydalı bilgiler içerir. Motorsiklet forumlarını takip et, inanamayacağın kadar şeyi öğrenirsin özellikle bu tip geziler hakkında.

Şimdi vereceğim siteyi bilyorsundur beli ama sanırım seni kötü gaza getirecek özellikle Türkiye yollaır gezileri için...günahmı işliyorum acaba diye geçiyor içimden...
http://gokhanucar.blogspot.com/

Tayland hariç geri kalan heryeri motorsikletle gezmiş birisidir.Senin gibi sıfırdan başlamış.Ufaktan bir motor almış mecburi hizmetinde doğuda vurmuş kendini dağa bayıra. Zamanla kendini geliştirmiş.

Neyse şaka bir yana gerçekten hem hayırlı olsun hemde dikkatli ol. Motorsiklet ehliyeti almak zor değilde kursla dandiktir biraz iyice araştır kursunu. Yllara düşmek içinde acale etme ama umuyorum 2 sene sonra motorsikletli gezilerini okuruz buradan keyifle.


Bu arada aradım ama bulamadım, sayfanın başında bir cümle yazıyor...ne demek o?

duende dedi ki...

fonetiği ne güzel dimi?
sana ne demekmiş gibi geldi?

duende dedi ki...

blogu bilmiyordum eyvallah.
motorsiklet fena biliyorum. gezimin tepe noktasıydı o on yaşındaki hondayı kiraladığım an.
zehri yedim artık.

kırmızı karınca dedi ki...

o elipsi az sağa kaydırırsan i am in!!

duende dedi ki...

denizden mi geçelim? kaydırırız istediğin gibi sen gel hele