Herbetiz bultan ya kodek!

Salı, Eylül 6

İran'a Giriş İran'dan Çıkış

*Buraya bir flashback sart.*

Iran sinir kapisindan giriyoruz. Otobuste tanistigimiz kacakci Puya bana "Çantamı taşımama yardım eder misin?" diyor. Ellerimizde pasaportla kontrolden gecerken ben Puya'nin cantasini tasimasina yardim ediyorum. Ben ona yardim ederken bekledigimden farkli bir kapidan gecmis oluyorum. Sira beklemeden gectigimi goren Su pesimden geliyor. Bogac ve Cengiz'den yarim saat once pasaport kontrolunden gecmis oluyoruz. Adam pasaporlarimizi aliyor, cikis damgasini gorup kapatiyor. Otobuste farkediyoruz ki Iran'a giris damgasi basilmamis.

*Flashback biter.*

Bu damga yuzunden aramizda surekli Su'yun ve benim İran'dan çıkamayacağımıza dair şaka donmustu ama su an ciddiydi ve bu gercek olabilirdi. Dusuk rütbeli adam işgüzarlık yapar diye gördüğüm en yüksek rutbeli polisin sırasına giriyoruz Su'yla birlikte. Adam eviriyor ceviriyor. Neler oldu cok anlatmanin luzumu yok ama yaklasik 45 dakika, 1 saat boyunca gecememe tehlikesi yasadik. Sonunda polis damganin olmasi gereken yere uzun uzun Farsça bir seyler yazdi ve bizi saldi. Yandaki dusuk rutbelinin soyledigine gore normalde salmamasi gerekirmis ama bizim icin bir iyilk yapmis. Havaalaninin polisin arkasindaki mermeri opebilirim. Bir adim atabildiğim icin bu kadar cok sevinmemistim. Ardindan once Sharjah, Sharjah'da 8 saatlik bekleme ve ardindan Delhi Havaalanı. Hindistan'da dönen dolaplar daha sonra artik.

4 yorum:

duende dedi ki...

ya oğlum saf mısın, salak mısın?
tanımadığın adamın çantası gümrükten geçerken taşınır mı?
içinde uyuşturucu olur, para olur, tarihi eser olur.
atarlar içeri, 20 yıl çıkaramayız.
yapmayın böyle şeyler!

duende dedi ki...

yazan ablan

Hakan Güven dedi ki...

ablanı dinle! sen hiç TV'de "kabus'a dönen yolculuklar" belgeseleni izlemedinmi? (mümkündür kabloludan gitti discovery channel!)

Tarzını çok sevdim, dün gece bütün sayfaları okumuştum gözüm pörtledi gece gece,bugünde son 3 girişi okudum.

dikkat edin kendinize!

duende dedi ki...

ablacim google'a neden benim accountumdan giriyorsun?
@hakan guven, tanimadik insanlarin yorumlari mutlu ediyor. okudukca kendinizi gosterin, konusalim, monusalim.

mount abu'dan
fc